Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2022 » Серпень » 27 » Висновки вчених: чому деякі люди схожі між собою
00:27
Висновки вчених: чому деякі люди схожі між собою


людина схожість Знімки двійників з усього світу канадського художника Франсуа Брюнеля, які вчений Манель Естеллер використав для дослідження.

фото: medicalxpress.com

Вчений з Дослідницького інституту лейкемії імені Хосепа Каррераса, що в Барселоні, Манель Естеллер дійшов сенсаційних висновків щодо схожості деяких чужих між собою людей.

Для дослідження він використав колекцію знімків канадського художника Франсуа Брюнеля, який із 1999 року збирав фото двійників з усього світу, повідомляє Medical Xpress.

Вчений дослідив 16 пар найбільш схожих зовні людей. Вони заповнили біометричні анкети, надали для аналізу зразки ДНК. Цікавився дослідник також їхнім способом життя.

За словами науковця, схожі зовні люди мають багато спільних варіантів генів.

"Наше дослідження дає рідкісне уявлення про людську подібність, показуючи, що люди з надзвичайно схожими обличчями мають загальні генотипи. У той же час як вони розходяться на рівні епігенома та мікробіома", – розповів Естеллер.

До того ж, у схожих людей часто збігалися звички та аспекти поведінки.

"Ми надали унікальне розуміння молекулярних характеристик, які потенційно впливають на побудову людського обличчя. Ми припускаємо, що ці ж детермінанти корелюють як з фізичними, так і з поведінковими атрибутами, які становлять людину", – говорить Естеллер.

Науковець сподівається, що результати його дослідження принесуть практичну користь.

"Ці результати матимуть майбутні наслідки в судовій медицині. Дозволять відтворити обличчя злочинця за ДНК. У генетичній діагностиці фотографія обличчя пацієнта вже дасть вам підказки щодо того, який геном він або вона має", – вважає Естеллер.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 223 | Дата публікації: 27-08-2022 | Додав: admin | Теги: схожість, людина | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]