Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2012 » Серпень » 16 » Віртуальний "Елвіс" - новинка від прикордонників США
19:08
Віртуальний "Елвіс" - новинка від прикордонників США




Уряд США представив свою останню зброю проти нелегальних іммігрантів, що перетинають кордон з Мексикою, проте це зовсім не те, про що ви могли подумати. Насправді це віртуальний прикордонник на ім'я Елвіс - незворушний офіцер, який не потребує відпочинку і в змозі виявити брехню.

Розробка дослідників університету Арізони в співпраці з прикордонною митною службою США більше відома як «автоматизований віртуальний агент оцінки правди в режимі реального часу» (Automated Virtual Agent for Truth Assessments in Real-Time) або термінал «AVATAR».

«Елвіс» взаємодіє з пасажирами, що прибувають до США,  використовуючи складні алгоритми для визначення брехні. За словами Дага Дерріка, члена команди розробників, термінал зазначає будь-які незвичайні фізіологічні реакції, що допомагає виявити обман з боку людини. Реальні люди при виявленні брехні точні на 54%, в той час як у віртуального прикордонника цей показник зростає до 90 відсотків.

Пасажир може спілкуватися з терміналом «AVATAR» не лише англійською, а й  іспанською мовою. Фахівці також розробили такий корпус, щоб зображення «Елвіса» перебувало на рівні особи користувача. «Ви спілкуєтеся з ним, як з реальною людиною», - зазначає містер Деррік.

Користувачі такого терміналу повинні зареєструватися згідно із запропонованою схемою, використовуючи свої відбитки пальців. За оцінками розробників, кожен пасажир в середньому, витрачає п'ять хвилин для того, щоб пройти процес реєстрації. «Елвіс» вже випробуваний в аеропорту міста Ногалес, що в Арізоні, і незабаром може бути звичайним явищем в аеропортах по всіх Сполучених Штатах.

Розробники також вважають, що «Елвіса» скоро можна буде побачити і за межами аеропортів. Він може бути використаний, наприклад, як бариста в кафе (спеціаліст з приготування кави) або як віртуальний помічник у випадках виникнення довгої черги.

novostiua.net

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 1725 | Дата публікації: 16-08-2012 | Додав: adminA | Теги: Віртуальний «Елвіс» | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]