Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2016 » Грудень » 27 » Вироби з бісеру та особливості їхнього використання
14:05
Вироби з бісеру та особливості їхнього використання


 

 

Бісер - невеликі кульки з різних матеріалів (скла, пластмаси, фарфору) з отвором всередині для їх нанизування. Розмір залежить від його діаметра і позначається порядковим номером[ - чим більше номер, тим більше діаметр бісеру. Що стосується кольору і розміру, то вони можуть бути самими різними, тому він такий популярний в рукоділлі, адже дозволяє втілювати в життя найнеймовірніші ідеї. При цьому певний вид і розмір цього матеріалу використовується в певних цілях, наприклад, найдрібніший - для вишивання, а великий - для декорування. Детально вишивка бісером описана спеціалізованим ресурсом svitrukodilia.com.

Різновиди

На сьогоднішній день весь бісер можна розділити за країною-виробником, формою і видом матеріалу, з якого він виготовлений. Найвідомішими виробниками є Японія, Чехія і Китай, відповідно, бісер може бути японський, чеський і китайський. Серед сучасних майстринь особливою популярністю користується чеський бісер, який відрізняється багатими кольорами, формами і, головне, - високою якістю. Наприклад, браслети з бісеру майстрині вважають за краще виготовляти саме з чеського, тому що такі вироби виглядають акуратно і стильно, поєднуючись з будь-яким нарядом.

Для початківців майстринь підійде дешевий китайський, який хоча і не відрізняється високою якістю, але має великий асортимент кольорів, розмірів і форм.

Японський - використовують тільки для створення елітних виробів, в тому числі дорогих дизайнерських прикрас. Він шикарно виглядає, але досить дорого коштує. Наприклад, сумочки з бісеру коштують ціле багатство, оскільки на їх створення майстриня витрачає багато часу, використовуючи найкрасивіший і дорогий матеріал. Однак якщо освоїти майстерність бісероплетіння, то можна навчитися самостійно плести такі аксесуари, а також прикраси, і тим самим перетворювати свій вигляд самостійно.

Сфери застосування

Бісер використовується повсюдно - в дизайні, в декоруванні елементів одягу, в ювелірній справі при створенні унікальних і неповторних прикрас, а також у створенні різноманітних аксесуарів.

Сьогодні особливо популярні прикраси, зроблені власними руками. Причому найкращим матеріалом для їхнього виготовлення є саме бісер. Кольє, браслети і сережки з бісеру можна виготовити, вивчивши численні схеми в інтернеті або в спеціальній літературі. Однак якщо ви хочете самостійно сплести якусь прикрасу, варто гарненько потренуватися, щоб домогтися ідеальної якості плетіння, адже тільки в цьому випадку прикраса вийде оригінальною і ексклюзивною.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1394 | Дата публікації: 27-12-2016 | Додав: admin | Теги: вишивка бісером | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]