Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2016 » Травень » 24 » Випадково дайвери знайшли унікальні античні статуї
18:08
Випадково дайвери знайшли унікальні античні статуї


 

 

Бронзові скульптури і 20 кілограм давніх монет виявили на місці аварії торгового корабля біля берегів Ізраїлю.

У портовій зоні давньої Кесарії дайвери випадково виявили залишки античного торгового корабля, який перевозив унікальні бронзові статуї . Про знахідку одразу ж повідомили в Управління старожитностей Ізраїлю, після чого потонулим судном і його вантажем зайнялися археологи. Повідомляє Наука і Життя.

Серед залізних якорів, залишків дерев'яних снастей, керамічних судин, найцікавішими виявилися вироби з бронзи: статуетка богині Місяця, три статуї натуральних розмірів, а також світильники, виконані у вигляді голови раба-африканця із зображенням бога сонця Сола.

На місці катастрофи знайшли і дві "гори" монет вагою близько 20 кілограм. Зберігаючись в судинах, вони окислилися та злиплися . За попередньою оцінкою, там знаходяться тисячі монет. Гроші були викарбувані за часів імператора Костянтина (312-337) і його співправителем, а потім суперником, Ліцинієм (308-324). Звідси випливає, що корабельна аварія сталася в IV столітті н.е.

Нагадуємо, що команда археологів виявила в Китаї одну з найдавніших в історії пивоварень, вік якої становить близько 5000 років.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1202 | Дата публікації: 24-05-2016 | Додав: adminA | Теги: дайвери, унікальні античні статуї | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]