Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2017 » Квітень » 7 » Винищувач у Європі успішно політав на біопаливі
16:29
Винищувач у Європі успішно політав на біопаливі


 

Винищувач JAS-39 Gripen, заправлений 100-відсотковим біопаливом, здійснив випробувальний політ. У повітрі бойовий літак працював аналогічно як зі звичайним авіаційним паливом.

Стало відомо, що 28 березня представники Міністерства оборони Швеції разом із британською компанією GKN Aerospace провели випробування того, як бойовий винищувач буде працювати на екологічному паливі. Перший політ літака JAS-39 Gripen на біопаливі провели у два етапи. Спочатку роботу двигуна бойового літака із екопаливом випробували на землі, перевіривши силову установку. Потім JAS-39 Gripen підняли у повітря. У польоті винищувач із біопаливом не змінював свої показники і працював як зі звичайним авіаційним пальним.

Для випробувального польоту у баки Gripen залили CHCJ-5 без домішок. Таке біопаливо виготовляють із гідроочищених спиртів і жирних кислот, після чого воно проходить додаткову каталітичну термообробку. За своїми характеристика CHCJ-5 повністю відповідає звичайному авіаційному паливу JP-8.

Наразі у Євросоюзі працюють над програмою підвищення екологічності збройних сил. Передбачають, що вона посприяє поступовому переходу на альтернативні джерела енергії – синтез-газ з відходів та сонячну енергію. Винищувач JAS-39 Gripen на біопаливі випробовували у межах цієї програми.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1062 | Дата публікації: 07-04-2017 | Додав: adminA | Теги: біопаливо, Європа, Винищувач | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]