Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2021 » Липень » 8 » Використання ксантанової камеді в кулінарії
18:01
Використання ксантанової камеді в кулінарії


Використання ксантанової камеді в кулінарії

ксантанова камедь кулінарія Ксантанова камедь - це веганський загущувач, який часто використовується в безмолочних і безглютенових стравах. Перейшовши за посиланням https://www.systopt.com.ua/item-kamid-ksantana можна вигідно купити ксантанову камедь в Україні — зручно та за доступною ціною

Ця несмачна пудра створюється завдяки, природному бродінню природних бактерій. Крім загущающих властивостей, вона утримує тверді частинки в суспензії, наприклад, в заправках для салату в пляшці. Ця речовина допомагає забезпечити рівномірність і однорідність їжі, покращує смакові відчуття. Також, її можна застосовувати в домашніх умовах для приготування соусів, супів і морозива на основі рослинного молока. Її часто використовують в безглютеновій випічці, щоб компенсувати ефект липкості глютену.

Як виробляють

Цю субстанцію виробляють шляхом природного бродіння зернових або капусти. Бактерії переробляють цукор з цих овочів і продукують складний цукровий полімер. Далі додається спирт, щоб утворився осад. Після цього продукт висушується і перетворюється в порошок, який важливий в приготуванні кулінарних шедеврів і не тільки.

Використання в кулінарії

Ця річ має аналогічні дії желатину, але вона повністю веганська, на відміну від желатину, який тваринного походження. Ксантанова камедь застосовується для приготування їжі та випічки для тих, хто страждає харчовими алергіями і непереносимістю деякої їжі. Це особливо бажано для людей, які не вживають молочку та яйця.

На відміну від желатину, ксантанова камедь не вимагає нагрівання. Вона перетворюється на гель від зіткнення з рідиною. Використання цього згущувача зовсім мінімальне і економічне. Головне - змішувати його з рідинами необхідно блендером або міксером, так як він може утворювати грудки.

В соусах, її змішують поступово з іншими інгредієнтами і активно розмішують. Чим більше додати, тим щільніше буде текстура.

ксантанова камедь кулінарія

Безпека

Для приготування їжі беруть зовсім малу кількість цього згущувача. Така кількість абсолютно безпечна для здоров'я людини. Деякий дискомфорт в кишечнику може викликати вживання за раз п'ятнадцяти грам. Ефект буде схожий на той, якби ви за один прийом з'їли занадто багато фруктів.

Ксантанова камедь може викликати алергічну реакцію у деяких осіб, але алергія на неї зустрічається рідко. Її можна замінити гуаровою.

Не рекомендується вдихати порошок, так як це може спровокувати симптоми респіраторних захворювань.

Інші застосування

Продукт затребуваний в медицині для згущення рідин. Також його використовують в замінниках слини для людини, що страждає сухістю в роті.

У косметичної індустрії також включають цю пудру до складу гелів, лосьйонів і інших рідких засобів. Вона має зволожуючі функції для шкіри обличчя.

Застосовують дану речовину і в нафтовій промисловості як згущувач бруду.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 371 | Дата публікації: 08-07-2021 | Додав: admin | Теги: камедь, використання, ксантанова, кулінарія | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]