Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2012 » Серпень » 30 » Використання електронних гаджетів перед сном впливає на його якість
22:46
Використання електронних гаджетів перед сном впливає на його якість




Згідно з думкою дослідників використання електронного гаджета всього за дві години до сну може викликати проблеми, з ним пов'язані.

Випробування, проведені в науково-дослідному центрі освітлення при Політехнічному інституті в США, доводять, що дисплеї гаджетів пригнічують рівень мелатоніну, хімічної речовини, керуючої нашими біологічними годинами. При цьому вчені вважають, що підлітки більш схильні до цього впливу.

У ході дослідження для того, щоб змоделювати вплив гаджетів на рівень мелатоніну, тринадцять чоловік читали, грали і дивилися фільми за допомогою електронних пристроїв. Через шістдесят хвилин фактичний рівень мелатоніну знизився, але незначно. Однак після двогодинного використання він скоротився настільки, що викликав проблеми зі сном.

Дослідницька група встановила, що на рівень мелатоніну впливає не тільки тривалість впливу світла, що потрапляє на задню стінку ока, але і відстань між очима і дисплеєм.

«Згідно з результатами нашого дослідження 2 години впливу самосвітних електронних дисплеїв на очі знижує рівень мелатоніну приблизно на двадцять два відсотки, що, в свою чергу, негативно впливає на сон. Грунтуючись на отриманих висновках, виробники телефонів і планшетів можуть використовувати нашу модель для перевірки впливу своєї продукції на циркадні ритми організму », - зазначає доцент Маріанна Фігуейро.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини психології | Переглядів: 2071 | Дата публікації: 30-08-2012 | Додав: adminA | Теги: гаджетів перед сном | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]