Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2012 » Вересень » 30 » Викид коронарної маси Сонця
17:16
Викид коронарної маси Сонця



Минулої доби космічний навколосонячний апарат SOHO (Solar and Heliospheric Observatory) зафіксував потужний сонячний викид, що стався на поверхні Сонця.

Згідно з даними моніторингу, викид коронарної маси почався вчора о 9:23 за київським часом і його активна фаза продовжувалася більше семи годин, передає CyberSecurity.ru.

Як повідомили в НАСА, викид на Сонці був направлений у бік Землі, проте сама хмара викиду вийшла дуже широкою, а концентрація самої радіоактивної речовини в ній не дуже висока.

Так чи інакше, але в Сонячну систему було викинуто декілька мільярдів тонн сонячних частинок, які досягнуть нашої планети приблизно в понеділок, що теоретично може позначитися на роботі систем зв'язку, супутників і електронного устаткування.

За останніми даними, викинута хмара частинок рухається до Землі з швидкістю близько 1200 км/сек. Перші електромагнітні збурення в атмосфері нашої планети можуть виникнути завтра в першій половині дня.

За словами експертів, подію, що сталася на Сонці, була б правильніше називати не спалах, а викид коронарної маси, в центрі якого був зафіксований невеликий спалах C-класу.

Проект SOHO – це результат співпраці НАСА і Європейського космічного агентства. Завдання SOHO полягає в постійному моніторингу Сонця, а також в дослідженні його структури від ядра до верхніх шарів його атмосфери.

Відзначимо, що раніше фахівці NASA прогнозували серію потужних спалахів на сонці 21 вересня, які повинні були стати причиною аномальної погоди, геомагнітних збурень, а також спровокувати низку аварій на Землі.

Проте, прогноз не здійснився.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 2278 | Дата публікації: 30-09-2012 | Додав: adminA | Теги: Викид коронарної маси Сонця | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]