Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2017 » Вересень » 14 » Виявили аномалію планетарної кори у Марса
23:44
Виявили аномалію планетарної кори у Марса


 

Дослідники NASA розробили новий спосіб аналізу кори планет і з'ясували, що Марс має менш щільну кору, ніж вважали астрономи.

Щоб отримати більше інформації з тих даних, які відправили на Землю марсіанські апарати, дослідники NASA врахували зміни висоти на поверхні планети, пише Engadget.

За новими даними, середня щільність кори на Марсі приблизно дорівнює 2 582 кілограми на кубічний метр, хоча раніше вважалося, що ця цифра дорівнює щільності земної океанічної кори - 2 700 - 3 100 кг на кубічний метр.

"Кора є кінцевим результатом всього, що сталося під час історії планети, тому більш низька щільність може мати важливі наслідки для формування і еволюції Марса", - сказав керівник проекту Сандер Гуссенс.

Таким чином, сучасні уявлення про геологічну історію Марса можуть не відповідати дійсності.

Раніше НВ повідомляло, що аналіз знімків з космічного апарату Mars Odyssey показав, що на екваторі Марса можуть ховатися значні запаси льоду. Нові дані отримали завдяки спеціальному нейтронного спектрометру. Зонд Mars Odyssey з його допомогою вимірює присутність водню поблизу поверхні Марса - це вважається важливим індикатором наявності води.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 956 | Дата публікації: 14-09-2017 | Додав: adminA | Теги: марс, аномалія планетарної кори | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]