Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2021 » Січень » 4 » Відправляє на Місяць схожий на павука мiсяцехід британська компанія Spacebit. ВІДЕО
15:19
Відправляє на Місяць схожий на павука мiсяцехід британська компанія Spacebit. ВІДЕО


Компанія з Великобританії під назвою Spacebit оголосила, що відправить марсохід на Місяць у 2021 році. Ця місія стане першою британською місією на поверхню Місяця. Марсохід, який відправляє команда, сильно відрізняється від марсоходів, які зазвичай відправляються на Місяць і інші планети.

Марсохід Spacebit не колісний, а скоріше схожий на павука, який буде ходити по місячній поверхні. Офіційна назва – марсохід Asagumo, і він побудований з використанням моноблочної рами CubeSat, що зазвичай використовуються для невеликих супутників. Ровер важить всього 1,3 кг і працює на сонячній енергії.

Його дизайн робить його дуже недорогим. Місія буде запущена в рамках першої місії ULA Vulcan в третьому кварталі 2021 року. Вона здійснить виліт на поверхню Місяця на борту космічного корабля Peregrine компанії Astrobotic. В ході первісної демонстраційної місії марсохід переміститься на 10 метрів від посадкового модуля і буде передавати на Землю відео в форматі Full HD і 3D-дані зі своїх бортових сенсорів.

Оскільки марсохід пересувається на чотирьох ногах, а не на колесах, він може переміщатися по пересіченій місцевості і досліджувати місця на поверхні Місяця, до яких колісні марсоходи не можуть дістатися. Павукоподібна конструкція марсохода робить його набагато зручнішим у дослідженнях в порівнянні з колісними марсоходами. У майбутніх місіях компанії може бути дизайн марсохода, в якому буде використано найкраще з обох апаратів, з колесами й ногами.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 385 | Дата публікації: 04-01-2021 | Додав: adminA | Теги: схожий на павука мiсяцехід, місяць, британська компанія Spacebit | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]