Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2021 » Квітень » 23 » Відправився до МКС космічний корабель Crew Dragon. ВІДЕО
13:44
Відправився до МКС космічний корабель Crew Dragon. ВІДЕО


Сьогодні, 23 квітня 2021 року о 05:49 (12: 49 за київським часом), відбувся запуск космічного корабля  Crew Dragon компанії SpaceX. Це другий пілотований політ на кораблі Crew Dragon компанії SpaceX на Міжнародну космічну станцію (МКС) для зміни екіпажу.

На борту  Crew Dragon знаходиться екіпаж із чотирьох астронавтів: Роберт Шэйн Кимброу,  астронавт НАСА, Кэтрин Меган Макартур, американський океанограф и астронавт НАСА, Акіхіко Хосіде, японський астронавт,  Тома Готьє Песке французький пілот, астронавт Європейського космічного агентства, за освітою інженер аерокосмічної техніки.

Спочатку запуск було заплановано здійснити з космодрому на мисі Канаверал у Флориді 22 квітня 2021 року близько 06:11 за місцевим часом (13:11 за київським часом).  Але через несприятливі погодні умови вздовж траєкторії польоту і в місці можливої аварійної посадки, запуск вирішили відкласти на сьогодні.

У відомстві підкреслили, що з прибуттям Crew Dragon на МКС вперше будуть одночасно перебувати відразу два американських пілотованих кораблі.

Згідно з графіком NASA, Crew Dragon Resilience, який прибув на МКС ще в листопаді 2021 року, відшвартується від станції 28 квітня 2021 року. На Землю на ньому повернуться астронавти Шеннон Уокер, Майкл Хопкінс, Віктор Гловер і Соїті Ногучі.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 337 | Дата публікації: 23-04-2021 | Додав: adminA | Теги: космічний корабель Crew Dragon, МКС | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]