Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2021 » Жовтень » 7 » Відповідь вчених - наскільки людина може наблизитися до Сонця
19:47
Відповідь вчених - наскільки людина може наблизитися до Сонця


Астронавти можуть підійти до зірки набагато ближче, ніж багато хто припускає

Вчені розповіли, наскільки людина може наблизитися до Сонця. Виявилося, що астронавти можуть підійти до зірки набагато ближче, ніж багато хто припускає.

Сонце розташоване на відстані близько 149,6 млн км від Землі. Якщо уявити цю відстань як футбольне поле, то людина, що стартує з одного краю, може пройти близько 86 м, перш ніж згорить.

Інженер Ральф Макнатт заявив:

Технологія наших нинішніх скафандрів не розрахована на далекий космос. Тепло, яке виходить від Сонця, розсіюється з відстанню, але астронавт дрейфуючий у космосі, почне з ним стикатися приблизно в 4,8 млн км від Сонця. Тоді смерть астронавта стане лише питанням часу

При температурі вище 120 °С, скафандр може перетворитися на гарячу сауну. Через це у астронавта почнеться зневоднення, а після настане смерть.

Проте, теплозахисний екран корабля розрахований на витримування температури до 2 593 °C. Якщо припустити, що цей екран охопить весь корабель, то астронавти могли б пролетіти на відстані 2 млн км від Сонця. Вчені вважають, що так ризикувати ніхто не буде.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 351 | Дата публікації: 07-10-2021 | Додав: adminA | Теги: сонце, близько, людина, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]