Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2014 » Січень » 15 » Відновлення імунітету дитини
21:45
Відновлення імунітету дитини


Як відновити імунітет дитини?

Часом у батьків виникає питання про те, як відновити імунітет дитини. Адже імунітет - це природний захист від шкідливих речовин і організмів (бактерій, вірусів, грибів, пухлинних клітин, старіння і т.д.).

Лікарі-педіатри виділяють кілька періодів критичного віку дітей, коли вони найбільше схильні до зниження імунітету. Так, до них належать вік до 28 днів, 4-6 місяців, до 2 років, 4-6 років, 12-15 років. Якщо дитина хворіє - це цілком нормально, так дитячий організм тренує свій імунітет на захист від шкідливого впливу навколишнього середовища.

Бити тривогу про те, що у дитини поганий імунітет варто тільки тоді, коли дитина хворіє занадто часто, або занадто довго. У цьому випадку варто говорити про зниження імунного захисту дитини. Зниження імунітету може бути через брак певних речовин в організмі. Щоб дізнатися чого не вистачає вашій дитині, можна пройти діагностику складу тіла. Вона покаже, яких елементів в організмі вашої дитини не вистачає. Ця процедура показана не тільки дітям, а й дорослим, особливо вагітним жінкам і людям похилого віку, у яких найбільша вірогідність браку вітамінів.

Що ж робити, якщо у дитини поганий імунітет?

Грудне вигодовування. Материнське молоко - це найкраща захист для дитини, тому мами повинні годувати стільки, скільки можуть це робити. Грудне молоко містить не тільки необхідні елементи для розвитку малюка, але і захисні імунні фактори, яких немає в молочних сумішах.

Режим дня. Дітям важливо мати режим, який включатиме повноцінний відпочинок вдень і сон не пізніше 22 годин.

Загартовування горла. Природно, прохолодні напої повинні бути не відразу, а з поступовим зменшенням градусу. І робити таке рекомендується з дітьми після 2-3 років, але не раніше.

Загартовування організму. Воно включає в себе обтирання мокрим рушником, гімнастику, контрастний душ. Гартувати малюка можна з перших днів життя. Наприкінці купання можна обливати дитину з ковша, поступово знижуючи градус. Ця процедура не тільки добре зміцнює імунітет, але і благотворно впливає на роботи всіх органів і систем.

Вибір відповідного одягу. Одягати дитину на вулицю слід по погоді. Інакше дитина може або замерзнути, або перегрітися, що теж не дуже добре.

Гігієна приміщення. Удома повинно бути прохолодно, завжди чисто, а для цього потрібно часто провітрювати приміщення. Ні в якому разі не можна курити при дитині, тому що доведено, що тютюновий дим впливає на бронхи і слизову. При пранні та прибирання не повинні застосовуватися хімічні речовини, вони також погано впливають на дихальну систему.

Комплекс вітамінів. Додатковий прийом вітамінів не завадить вашій дитині, якщо вона часто хворіє. Однак про те, який комплекс варто вживати вашому малюкові, підкаже педіатр. Так, при частих хворобах необхідні вітаміни C, D. Багато вітамінів міститься в свіжих соках, фруктах, овочах, морсах і трав'яних відварах. Крім того, відмінним засобом проти хвороб вважається часник.

Всі ці немедикаментозні методи допоможуть відновити і зміцнити імунну систему вашого малюка. Ну, а якщо і це не допомагає, то слід проконсультуватися з педіатром.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1576 | Дата публікації: 15-01-2014 | Додав: adminA | Теги: відновлення імунітету дитини | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]