Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2022 » Грудень » 23 » Відмінності коронавірусу від ГРВІ назвали лікарі
14:15
Відмінності коронавірусу від ГРВІ назвали лікарі


Коронавірусна інфекція відрізняється від застуди та ГРВІ симптомами, а також тривалістю хвороби.

Якщо говорити про легку форму COVID-19, грип та ГРВІ, то всі три захворювання на самому початку мають однакові симптоми: легку слабкість і нездужання. Також відсутня висока температура.

Далі у хворих на коронавірус відбувається втрата нюху і смаку. Крім того, пацієнти не бажають нічого робити. Застуда або ГРВІ супроводжуються підвищенням температури, нежиттю, першінням у горлі, ломотою в м’язах, діареєю.

Крім того, є відмінності у термінах. Захворювання на ГРВІ триває від трьох до семи днів, а потім додаються ускладнення. При коронавірусній інфекції хвороба триває до двох тижнів, а нездужання у деяких пацієнтів затягується до трьох тижнів.

При тяжкій формі COVID-19 у людини відразу підвищується температура до 38,5-39 градусів, починається кашель, який супроводжується нестачею повітря, а також задишка. При грипі відчувається сильний головний біль та ломота у всьому тілі.

Крім того, під час грипу погане самопочуття триває до п'яти днів, а за коронавірусу – не менше десяти.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 146 | Дата публікації: 23-12-2022 | Додав: adminA | Теги: ГРВІ, відмінності, коронавірус, Лікар | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]