Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2022 » Липень » 19 » Відключення радіозв'язку після "сонячного удару" 19 липня прогнозує NASA
00:18
Відключення радіозв'язку після "сонячного удару" 19 липня прогнозує NASA


спалах сонце Гігантська сонячна пляма та нитки на поверхні Сонця змусили астрономів занепокоїтися можливими сонячними спалахами, спрямованими на Землю, і викидами корональної маси (CME), які можуть призвести до відключення світла та блокування радіохвиль.

Було повідомлено , що на Сонці спалахнув потужний сонячний спалах, який міг призвести до відключення радізв'язку в багатьох частинах світу у вівторок 19 липня.

Доктор Таміта Сков, відома як "Жінка космічної погоди", передбачила "прямий удар" від сонячного шторму, який відбудеться у вівторок.

Сков — науковий співробітник аерокосмічної корпорації, що фінансується федеральним бюджетом, і відзначений нагородами науковий викладач у соціальних мережах.

"Прямий удар!" – написала вона в Twitter. "Змієподібна нитка запустилася як велика сонячна буря в зоні удару Землі".

"NASA прогнозує зіткнення на початку 19 липня. З цим можливе сильне полярне сяйво глибоко в середніх широтах", — пояснила вона, додавши, що можуть виникнути перебої в роботі GPS і аматорського радіо.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 211 | Дата публікації: 19-07-2022 | Додав: admin | Теги: відключення, радіозв'язок, NASA, удар, сонце, прогноз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]