Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2021 » Березень » 28 » Від ранньої менопаузи жінок захищає рослинний білок
00:18
Від ранньої менопаузи жінок захищає рослинний білок


рослинний білок Регулярне вживання продуктів рослинного походження з високим вмістом білка уповільнює старіння яєчників і продовжує репродуктивну функцію у жінок. До такого висновку дійшли вчені університету Массачусетса Амхерст і Гарвардської школи охорони здоров’я Чан Чан.

Рання менопауза настає до 45 років і зустрічається у 10% жінок. Це пов’язано не тільки з припиненням фертильності, а й підвищує ризик розвитку інфаркту, інсульту, остеопорозу.

Вчені з’ясували, що жінки, які споживають приблизно 6,5% своїх щоденних калорій у вигляді рослинного білка, мають на 16% менший ризик настання ранньої менопаузи, порівняно з жінками, які споживали тільки 4% рослинного білка від загальної кількості калорій. Тваринний білок при цьому не мав значного впливу.

Автори дослідження вважають, що для жінки з раціоном у 2000 калорій на день це становить від трьох до чотирьох порцій таких продуктів як макарони твердих сортів пшениці, сухі сніданки зі злаків, тофу, горіхи (близько 32,5 г рослинного білка на день). Результати були зіставлені з іншими факторами, які можуть бути значущими при настанні ранньої менопаузи.

Це була тривала робота, під час якої дієта й показники здоров’я кожної жінки були оцінені 5 разів протягом 20 років.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 378 | Дата публікації: 28-03-2021 | Додав: admin | Теги: захист, менопауза, Білок, рослинний, рання, жінка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]