Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2021 » Червень » 21 » Від Ілона Маска загадка: спробуйте відповісти на неї
16:06
Від Ілона Маска загадка: спробуйте відповісти на неї


Генеральний директор Tesla та SpaceX часто задає це питання на співбесідах

У Ілона Маска є улюблене питання, яке він часто задає своїм потенційним співробітникам на співбесіді. Відповідей може бути декілька.

Мета загадки - визначити, наскільки нестандартно людина підходить до вирішення завдань. Перевірте свої сили, можливо саме ви підійшли б на роботу в Tesla або SpaceX. Головне - не підглядайте у відповіді заздалегідь.

Загадка від Ілона Маска:

Ви перебуваєте в конкретній точці Землі. І ось ви йдете милю на південь, потім милю – на захід, милю – на північ і в підсумку повертаєтеся до вихідної точки. То де ж ви? Що це за точка на планеті?

В основному на цю загадку дають дві відповіді. Вони обидві вважаються правильними.

Перша відповідь - Північний полюс. Якщо ви підете від цієї географічної точки в зазначеному напрямку, то ви повернетеся назад.

Цю відповідь дає більшість кандидатів, але є ще одна - місце біля Південного полюса. Якщо ви від однієї милі на північ пройдете ще одну милю на південь, то опинитеся на цій паралелі. Далі потрібно повернути на захід і обійти паралель по колу. Після цього можна повернутися назад на північ в початкову точку.

Цей варіант називають менше 10% кандидатів. Але, для Маска не так важлива відповідь, як мислення кандидата. Якщо потенційний співробітник зможе логічно пояснити свою точку зору, то його це влаштує.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 332 | Дата публікації: 21-06-2021 | Додав: adminA | Теги: е відповідь, загадка, Ілон Маск | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]