Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2020 » Жовтень » 12 » Вибух зірки, яку поглинає чорна діра, вчені показали
18:59
Вибух зірки, яку поглинає чорна діра, вчені показали


Вчені показали вибух зірки, яку поглинає чорна діра

Вчені спостерігали за вибухом небесного світили 6 місяців

Астрономи зробили фото вибуху зірки, яку поглинає чорна діра. Про це пише  EurekAlert.

Повідомляється, що вибух зірки відбувся за 215 мільйонів світлових років від Землі й одразу був зафіксований дослідниками Європейської південної обсерваторії.

Вчені розповіли, що спостерігали за вибухом небесного світили 6 місяців: від моменту, як воно ставало все яскравіше й до повного згасання.

"Коли чорна діра поглинає зірку, вона може запустити потужний вибух матеріалу, що перешкоджає нашим спостереженням. Він (вибух – ред.) відбувається тому, що виділяється енергія, яка утворюється, коли чорна діра поглинає зоряний матеріал і витісняє зіркові уламки назовні", - сказав вчений із Бірмінгемського університету у Великій Британії Саманта Оатс.

До слова, маса зірки, яку поглинула чорна діра, майже дорівнює масі Сонця.

Нагадаємо, нещодавно орбітальний апарат NASA Mars Reconnaissance Orbiter зробив на Марсі знімок дюн, вік яких становить до 1 млрд років. Водночас вчені заявляють, що знайдені дюни виглядають дуже схожими на ті, що утворилися нещодавно. Це свідчить про те, що клімат та атмосфера на Марсі мало змінилися за надзвичайно довгий час.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 374 | Дата публікації: 12-10-2020 | Додав: adminA | Теги: вчені, вибух зірки, яку поглинає чорна діра | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]