Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2022 » Жовтень » 8 » Величезний зуб акули, який міг належати мегалодону, виявили вчені
00:31
Величезний зуб акули, який міг належати мегалодону, виявили вчені


зуб акула мегалодон В океані ховається величезна кількість загадок про тих морських хижаків, які жили багато мільйонів років тому на нашій планеті. Однією з найбільш загадкових морських істот вчені називають мегалодона. Про нього зараз знімають безліч фільмів, а вчені проводять численні дослідження. Під час чергової експедиції Ocean Exploration Trust вони змогли виявити акулячий зуб неймовірно великого розміру. Про це повідомляє Daily Mail.

Вчені займалися дослідженням морського національного пам’ятника "Віддалені острови Тихого океану". Його розміри складають приблизно 800 квадратних кілометрів і розташовується він посеред Тихого океану. Чергове занурення під воду принесло відмінний результат. На глибині понад 3 тисячі кілометрів був виявлений скам’янілий зуб. Його розмір можна порівняти з розміром людської долоні.

Вчені вважають, що настільки гігантський зуб міг втратити вимерлий мільйони років тому мегалодон. Сьогодні це тільки припущення. Більш точна інформація буде надана після того, як знахідку ретельно досліджують.

Мегалодон перекладається як "великий зуб". Причиною цього є те, що стародавні хижаки мали неймовірно велику щелепу, ширина якої могла досягати 3 метрів. Експерти говорять про те, що довжина мегалодонів становила іноді до 20 метрів. Щелепи повністю покривали триста величезних зубів, довжина яких була приблизно 18 сантиметрів.

зуб акула мегалодон

Джек Купер з Університету Свонсі у Великобританії вважає, що виявлений в Тихому океані зуб підходить під опис мегалодону. На це вказує не тільки розмір знахідки, але ще і наявність на його поверхні величезної кількості характерних зазубрин. Він додав, що раніше в даній частині океану не вдавалося знаходити зуби стародавнього хижака. Ніяких документів, що підтверджують це, також немає.

Варто відзначити, що раніше скам’янілості мегалодона знаходили в самих різних куточках планети. Найбільше знахідок було в Перу, Нижній Каліфорнії, Південній і Північній Кароліні, Мериленді. Нова знахідка відрізняється від інших тим, що вона була виявлена в досить віддаленому місці.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 182 | Дата публікації: 08-10-2022 | Додав: admin | Теги: зуб, Мегалодон, акула | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]