Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2017 » Грудень » 9 » Велетенський протуберанець виплеснуло Сонце
18:32
Велетенський протуберанець виплеснуло Сонце


 

Днями фахівці провідних астрообсерваторій світу опублікували фото гігантського, завбільшки півмільйона кілометрів, протуберанця.

На фото він мав вигляд такої собі "тріщини" на сонячному диску. Фінальний прояв цього явища - викид потужної енергетичної речовини у космічний простір. А це може призвести до неприємних для Землі наслідків...

- Протуберанець на знімках виглядає, як темна пляма на поверхні чи яскравий виступ на краях сонячного диску, - пояснив Роман Костик, член-кореспондент НАНУ, фахівець у галузі фізики Сонця.

- Холодна речовина протуберанців інородна для сонячної корони, тому Сонце позбувається їх. Залежно від того, як довго перебував протуберанець у короні, наскільки велику масу він накопичив, залежить і потужність подальшого викиду.

З огляду на те, що цей протуберанець розташовувався у центрі сонячного диску навпроти Землі, після викиду у космос сонячна речовина, досягнувши нашої планети, спровокує потужне геомагнітне збурення.

Магнітні бурі очікуємо в першій половині цього тижня.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 917 | Дата публікації: 09-12-2017 | Додав: adminA | Теги: велетенський протуберанець, сонце | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]