Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2020 » Липень » 24 » Систему сонцеподібної зірки вчені вперше сфотографували і показали 3D-мапу Всесвіту
14:56
Систему сонцеподібної зірки вчені вперше сфотографували і показали 3D-мапу Всесвіту


Вчені вперше сфотографували систему сонцеподібної зірки і показали 3D-мапу Всесвіту

Вражаючі матеріали, які по шматочку доповнюють наше розуміння космічних процесів.

Тиждень видався насиченим надважливими відкриттями і результатами спостережень у сфері астрофізики. Так, окрім свіжого ролика про ландшафт Марса, вчені поділилися найдетальнішою на сьогодні мапою Всесвіту і кадрами нової зорі.

За допомогою Дуже Великого Телескопа Європейської Південної обсерваторії (VLT ESO) дослідники зробили перший в історії знімок молодої сонцеподібної зірки, навколо якої обертаються дві гігантські екзопланети. Так, TYC 8998-760-1, зірка схожа до Сонця з планетною системою, розташована приблизно в 300 світлових роках від нас.

Особливість цих кадрів у тому, що прямі фото систем екзопланет вкрай рідкісні. До цього не вдавалося прямо спостерігати більше однієї планети, що обертається навколо сонцеподібної зорі.

Учасники проєкту Sloan Digital Sky Survey (SDSS) п'ять років вивчали космос через телескоп Sloan Foundation. В результаті роботи астрофізики поділилися "найбільшою тривимірною картою Всесвіту", яка містить понад 2 мільйони галактик від Чумацького Шляху до об'єктів на відстані понад 11 мільярдів світлових років.

Ця візуалізація надзвичайно важлива у вивченні хронології розширення Всесвіту. Науковці володіють даними про давню історію Всесвіту та його нещодавню історію розширення, але в середині цього проміжку існує серйозна прогалина.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 446 | Дата публікації: 24-07-2020 | Додав: adminA | Теги: система сонцеподібної зірки і 3D-ма, Фото, вчені | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]