Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2016 » Грудень » 20 » Вчені розповіли, скільки коштуватиме захист Землі - астероїди
20:42
Вчені розповіли, скільки коштуватиме захист Землі - астероїди


 

Вчені розповіли, що на захист Землі від астероїдів піде 5,6 мільярда доларів.

Про це повідомили в Центрі планетарного захисту.

В установі зазначають, що ймовірність падіння на Землю величезного метеорита або комети цілком реальна, передає «ГоГетНьюс». І в зв'язку з цим необхідно вжити заходів безпеки.

Повідомляється, що в минулому році катастрофа дивом обійшла планету стороною. Землі загрожувала небезпека зіткнення з Хеллоуїном (астероїд), його діаметр досягав 600 метрів. Небесне тіло вдалося побачити за 20 днів до його передбачуваного падіння, 31 жовтня, в день, коли західні народи відзначають це свято. Експерти відзначають, що якби астероїд врізався в планету, сила удару була б такою ж, як і після вибуху 50 тисяч мегатонн вибухової речовини. Катастрофа б носила глобальний характер. Для порівняння, для атаки на Хіросіму були використані заряди з потужністю вибуху в 20 кілотонн.

Доповідач зазначає, що падіння метеоритів - справа звичайна. За останні 20 років в атмосферу планети увійшло понад 500 «камінчиків». Їх розміри варіювалися від декількох сантиментів до декількох десятків метрів.

Як варіант планетарного захисту в ЦПЗ пропонують проект «Цитадель». У цей захисний комплекс увійдуть два ешелони - короткостроковий і довгостроковий та дві допоміжні служби - прогнозування і регіонального захисту. Доповідач додав, що ці підсистеми можна запустити, використовуючи вже існуючі технології.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 1076 | Дата публікації: 20-12-2016 | Додав: adminA | Теги: астероїди, захист Землі, вчені | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]