Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2013 » Травень » 20 » В Україні опублікувати безкоштовні оголошення можна на сайті lifeinua.com, а в Ізраїлі введуть податок на порожні квартири
13:15
В Україні опублікувати безкоштовні оголошення можна на сайті lifeinua.com, а в Ізраїлі введуть податок на порожні квартири




Як повідомляють кореспонденти "Ісраель а-Йом" Юрій Ялон і Зєев Кляйн, уряд Ізраїлю зважує можливість обкласти доходи власників усіх квартир податком у розмірі 25% від вартості оренди, компенсувавши, таким чином, втрату коштів у результаті скасування податку на купівлю квартири для тих, хто покращує свої житлові умови. Цей крок може поповнити державну скарбницю Ізраїлю на мільярд шекелів.

В даний час доходи від здачі квартир до 5000 шекелів звільнені від податків. Саме тому багато людей подають безкоштовні оголошення про здачу житла в оренду. У той же час, українцям безкоштовні оголошення і їхня публікація доступні завдяки спеціалізованому сайту – дошці оголошень lifeinua.com.

У той же час, в Ізраїлі введення податку на оренду розглядалося і раніше, однак через побоювання, що господарі перекладуть тягар подорожчання на квартиронаймачів, було вирішено відкласти розгляд подібного кроку, адже і без того в 2012 році ціни на орендоване житло зросли в середньому по країні на 7%.

На проведеному в неділю засіданні уряду міністр внутрішніх справ Ізраїлю Гідеон Саар повідомив про те, що розпорядився про введення подвійного муніципального податку ("Арнон") на порожні квартири. В даний час розпорядження знаходиться на затвердженні в канцелярії міністра фінансів Яіра Лапіда.

Цей крок покликаний підстьобнути власників квартир, що пустують, проживають, як правило, за кордоном здавати житлоплощу в оренду і тим самим збільшити пропозицію на ринку орендованого житла. Ще в 2012 році уряд заявив про те, що воно готує пакет заходів по збільшенню ринку в рамках існуючої забудови: це зокрема, було рекомендовано в звіті комісії Мануеля Трахтенберга щодо змін в економічній і соціальній сфері.
Критерієм визначення квартири як пустуючої стане час - якщо протягом 9 місяців квартира не була в користуванні, муніципальний податок на її площа буде збільшено вдвічі.

За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1974 | Дата публікації: 20-05-2013 | Додав: admin | Теги: безкоштовні оголошення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]