Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2019 » Серпень » 19 » В найближчі 10 років НАСА готується до появи «Бога Хаосу»
19:08
В найближчі 10 років НАСА готується до появи «Бога Хаосу»


 

НАСА готується до появи «Бога Хаосу» в найближчі 10 років

НАСА розпочало підготовку до наближенню астероїда Апофіс, який має неофіційну назву – «Бог Хаосу». Цей астероїд вважається потенційно небезпечним для Землі, оскільки він проходить так близько до планети, що це можна порівняти з орбітами земних супутників.

Апофіс, який пролетить повз Землю через 10 років, має розміри 340 метрів в діаметрі і пройде всього в 30 000 кілометрів від поверхні Землі.

Апофіс – один з найбільших астероїдів, який проходить так близько до поверхні Землі, і зіткнення з планетою може мати руйнівні наслідки для всього життя на Землі.

Орбіта астероїда пролягає ближче до Землі, ніж орбіти супутників зв’язку і погоди. Більшість супутників на орбіті Землі знаходяться на геостаціонарній орбіті на відстані 36 000 км від планети.

Апофіс рухається зі швидкістю майже 40 000 км на годину, і навіть невелике відхилення від траєкторії може бути катастрофічним.

Розмір Апофіса і близькість до Землі призвели до того, що він класифікований як Потенційно небезпечний астероїд (PHA).

Вчені НАСА знають, що астероїд пролетить над планетою в 2029 році, проте траєкторія його орбіти може змінитися, що викликає побоювання, що в майбутньому масивна скеля може зіткнутися з планетою.

Проте, на думку більшості вчених, величезного розміру «космічна скеля» не є причиною для занепокоєння, оскільки ймовірність того, що астероїд зіткнеться з Землею, оцінюється як 1 до 100 000.

Нагадаємо, 10 серпня небесне тіло розміром з хмарочос Емпайр-стейт-білдінг пролетіло повз нашу планету. А навесні стало відомо, що експерти NASA і Лабораторії прикладної фізики Університету Джонса Хопкінса мають намір в 2021 році відправити космічний апарат до подвійного астероїда 65803 Didymo для зміни його орбіти. Спеціальний зонд DART повинен буде врізатися в менший з об’єктів – Didymos B.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 971 | Дата публікації: 19-08-2019 | Додав: adminA | Теги: наса, 10 років, поява «Бога Хаосу» | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]