Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2016 » Липень » 22 » В Чехії відкрили новий вид павуків
22:54
В Чехії відкрили новий вид павуків


 

У Чехії знайшли вид павуків, що раніше ніколи не зустрічався науці. Про це повідомляють "Подробиці".

Знахідку вже прозвали "зубастим" павуком.

"Розміри особин, як правило, не перевищують 15 міліметрів", - повідомив професор Науково-дослідницького інституту флори та фауни Праги Мілан Ржезач.

"Членистонога комаха живе тільки в районі лісопарків біля Ледницьких ставків і в природному заповіднику Стибурковські озера поблизу міста Бржецлав. Павук названий за місцем свого проживання - моравським каракуртом. По-латині новий вид називається Enoplognatha bryjai", - додав професор.

"Моравський каракурт - єдиний з 69 видів павуків на території Чеської республіки, самці якого мають помітні неозброєним оком нарости на жвалах - верхніх щелепах ротового апарату, які нагадують зуби. Тому його можна назвати зубастим павуком", - сказав учений.

Нагадаємо, що собаки полегшують перебіг лікування дитячого раку

Собаки вже давно є найближчими друзями людей серед усіх інших тварин. Їх цінують за відданість, розум і вміння любити, незважаючи ні на що.

Учені озвучили думку про те, що в безумовній любові собак до своїх господарів криється порятунок від раку. Саме таку гіпотезу розвивають автори дослідження "Собаки та дитячий рак". Вони описують тваринну терапію, що проводиться для дітей, хворих на онкологію.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1130 | Дата публікації: 22-07-2016 | Додав: adminA | Теги: новий вид павуків, Чехія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]