Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2020 » Березень » 29 » В 1000 разів гірше, ніж викиди вихлопних газів забруднення від шин
19:50
В 1000 разів гірше, ніж викиди вихлопних газів забруднення від шин


Забруднення від шин в 1000 разів гірше, ніж викиди вихлопних газів

Шкідливі частинки від шин, а також від гальм — це дуже серйозна та зростаюча екологічна проблема, яка ускладнюється зростаючою популярністю великих важких транспортних засобів, таких як позашляховики, і зростаючим попитом на електромобілі, які важче стандартних автомобілів з-за своїх батарей

Коли мова йде про забруднення автомобілями, основна увага приділяється викидам вихлопних газів. Ми вже спостерігаємо різкий перехід на електричні та інші альтернативні форми руху, оскільки заборони на продаж бензинових і дизельних автомобілів стають все ближче, але як щодо забруднення від шин?

Найшкідливіша частина автомобіля

Це не те, про що дійсно коли-небудь говорили, але згідно з новим дослідженням від Emissions Analytics, забруднення від зносу шин може бути в 1000 разів гірше, ніж забруднення від вихлопних газів.

Шкідливі частинки, що містяться в шинах, являють собою зростаючу проблему для навколишнього середовища, і з появою на дорогах все більш великих і важких транспортних засобів, таких як позашляховики, проблема лише поглиблюється. Більш важкі електромобілі також вносять свій внесок у проблему

На відміну від норм викидів вихлопних газів, забруднення від шин не регулюється взагалі. Викиди вихлопних газів регулюються настільки суворо, що в наші дні автомобілі, як правило, виділяють дуже мало твердих частинок, але цього не можна сказати про шини або навіть гальма, які представляють аналогічну проблему.

Регульована межа викидів вихлопних газів становить 4,5 мг на кілометр, але «викиди» від зносу шин можуть бути в тисячу разів більше, ніж з-за нерівних доріг, недостатньо накачаних шин і бюджетних шин, що викликають найбільші проблеми.

«Настав час розглянути не тільки те, що виходить з вихлопної труби автомобіля, але і забруднення частинками зносу шин і гальм», — сказав Річард Лофтхаус, старший науковий співробітник Emissions Analytics. «Наші початкові випробування показали, що забруднення частинками може бути шокуючим — в 1000 разів гірше, ніж викиди вихлопних газів автомобіля. Ще більш жахливим є те, що, хоча викиди вихлопних газів жорстко регулюються протягом багатьох років, знос шин повністю не регулюється і з зростанням продажів більш важких позашляховиків і електромобілів з акумуляторним живленням, викиди без вихлопу (NEE) стають дуже серйозною проблемою».

Нік Молден, генеральний директор Emissions Analytics, додав: «Завдання для галузі і регулюючих органів — закрити майже повну чорну діру в інформації для споживачів, яка наповнена відверто застарілими правилами, як і раніше роблять акцент на викиди вихлопних газів. У короткостроковій перспективі встановлення більш якісних шин — це один із способів зменшити ці NEE і завжди мати накачані шини до рекомендованого рівня.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 461 | Дата публікації: 29-03-2020 | Додав: adminA | Теги: забруднення від шин, ніж викиди вихлопних газів, гірше | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]