Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2021 » Жовтень » 13 » Утилізувати металеві відходи будуть за допомогою бактерій
00:04
Утилізувати металеві відходи будуть за допомогою бактерій


метал відходи утилізація бактерія Вчені представили бактерії, які допоможуть без шкоди для навколишнього середовища знищувати відходи з металу. Вони допоможуть великим гірничодобувним компаніям.

Дослідники з Чилі почали експериментувати з "металопожираючими" бактеріями. Вони допоможуть знищувати відходи з металу, які забруднюють навколишнє середовище, особливо в країнах, де займаються гірничодобувною промисловістю. Для цього дослідники провели експерименти з екстремофілами — організмами, що живуть в екстремальних умовах.

“Ми зрозуміли, що в гірничодобувній промисловості потрібні десятки способів утилізації — в тому числі й металу”, — відзначили вчені. Деякі метали можна переробити на плавильних заводах, але інші, такі як бункери вантажівок, що вміщають 50 тонн породи, не можна переробити, часто їх викидають в пустелю Атакама.

У своєму дослідженні вчені експериментували з залізоокислюючими бактеріями Leptospirillum.

Ці бактерії живуть в кислому середовищі, на яку практично не впливають відносно високі концентрації більшості металів. Спочатку бактеріям було потрібно два місяці, щоб знищити цвях. Але при голодуванні їм довелося адаптуватися і знайти спосіб прогодувати себе. Після двох років дослідів в результаті швидкість, з якою бактерії «їли», помітно зросла: вони стали пожирати цвях всього за три дні.

Технологією вже зацікавилися великі гірничодобувні компанії, які можуть використовувати її для поліпшення великомасштабного видобутку міді або інших мінералів, одночасно знижуючи забруднення навколишнього середовища. Дослідники впевнені, що це допоможе знизити кількість металевих відходів, що засмічують ландшафт в гірничодобувних регіонах.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 320 | Дата публікації: 13-10-2021 | Додав: admin | Теги: відходи, бактерія, метал, утилізація | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]