Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2023 » Квітень » 3 » Уразив ціль на відстані 140 кілометрів турецький безпілотник Akinci з українським двигуном
13:28
Уразив ціль на відстані 140 кілометрів турецький безпілотник Akinci з українським двигуном


Бойовий безпілотник Akinci, створений компанією Baykar Makina, на якому стоїть двигун українського виробництва, уразив ціль на відстані 140 кілометрів. Про це повідомляють у Baykar Makinа.

Вказується, що БПЛА піднявся у повітря в центрі, що знаходиться в Чорлу, провінції Текірдаг. Ціль була уражена в районі Сінопа, що в Чорноморському регіоні. Відстань між безпілотником та ціллю на момент запуску становила 140 км. Після чого БПЛА AKINCI успішно приземлився в Чорлу.

Як зазначив у Твіттері технічний директор компанії Baykar Makinа Сельчук Байрактар, це було перше в Туреччині випробування стрільби надзвуковою керованою ракетою.

Ракету İHA-230 розроблено та випущено турецькою компанією Roketsan.

Як розповідав раніше генеральний директор турецької компанії Baykar Makina Халюк Байрактар в інтерв’ю ЗМІ, на БПЛА Akinci різні за потужністю двигуни українського виробництва стоять на різних версіях цього бойового безпілотника. Зокрема, йдеться про двигуни виробництва ДП «Івченко-прогрес» та АТ «Мотор Січ».


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 117 | Дата публікації: 03-04-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]