Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2022 » Січень » 12 » Упаковку для продуктів з кукурудзяного білка розробили вчені
00:49
Упаковку для продуктів з кукурудзяного білка розробили вчені


упаковка продукт кукурудзяний білок Група вчених з Наньянського технологічного університету (Сінгапур) і Гарвардської школи громадської охорони здоров'я ім. Чана (США) розробила "розумний" пакувальний матеріал для харчових продуктів, який є біорозкладаним, стійким і вбиває шкідливі для людини мікроби. Це також може збільшити термін придатності свіжих фруктів на два-три дні.

Натуральна харчова упаковка виготовлена з зеїну (кукурудзяного білка), крохмалю та інших біополімерів природного походження, просочених сумішшю природних антимікробних сполук. До них відносяться масло з чебрецю, поширеною трави, використовуваної в кулінарії, і лимонна кислота, яка зазвичай міститься в цитрусових.

Лабораторні експерименти показали, що при впливі підвищеної вологості або ферментів шкідливих бактерій волокна в упаковці виділяють природні протимікробні сполуки, вбиваючи поширені небезпечні бактерії, що забруднюють їжу, такі як кишкова паличка і лістерія, а також грибки.

Упаковка розрахована на вивільнення необхідної мінімальної кількості протимікробних сполук тільки у відповідь на присутність додаткової вологості або бактерій. Це гарантує, що упаковка може витримати кілька впливів і зберігатися місяцями.

Оскільки сполуки борються з будь-якими бактеріями, які ростуть на поверхні упаковки, а також на самому харчовому продукті, їх можна використовувати для великої різноманітності продуктів, включаючи сире м'ясо, фрукти, і овочі.

В ході експерименту полуниця, загорнута в інноваційну упаковку, залишалася свіжою протягом семи днів до розвитку цвілі, в порівнянні з аналогами, які зберігалися в звичайних пластикових коробках для фруктів протягом чотирьох днів.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 233 | Дата публікації: 12-01-2022 | Додав: admin | Теги: кукурудзяний, продукт, Білок, упаковка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]