Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2023 » Лютий » 9 » Унікальний трактор для розмінування створили вінницькі конструктори
08:39
Унікальний трактор для розмінування створили вінницькі конструктори


Розмінувати сотні тисяч гектарів – це непросте завдання стоїть наразі перед багатьма українськими фермерами. Щоб зробити цю роботу максимально безпечною вінницькі конструктори збудували унікальний трактор на дистанційному керуванні, пише SEEDS.

Обвішаний металодетекторами він фіксує небезпечний предмет, зупиняється і в режимі онлайн передає інформацію до диспетчерського пункту. Далі за справу приймаються сапери.

Машину створили на підприємстві Frendt LLC спільно із фахівцями Вінницького національного технічного університету. В основу було покладено всім добре відомий трактор МТЗ, пише Autocentre.

Під час розмінування до половини часу роботи саперів витрачається на виявлення мін і снарядів, що не розірвалися. Скоротити ці витрати дає змогу застосування систем дистанційного зондування, що виявляють вибухонебезпечні предмети в автоматичному режимі. Для України, де, за даними ДСНС, небезпечними предметами забруднено до 30% території країни, це завдання є дуже актуальним.

Наявні зараз у світі дистанційні системи для розмінування є експериментальними. Вони ґрунтуються на різних фізичних принципах і мають свої набори переваг і недоліків. Одними з найперспективніших є магнітометри, які фіксують зміну магнітного поля Землі, спричинену наявністю мін. Головні їхні переваги: можливість виявляти міни, що знаходяться під землею, здатність працювати вдень і вночі, незалежність від метеоумов.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 151 | Дата публікації: 09-02-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]