Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 16-04-2024
Головна » 2012 » Червень » 25 » Унікальний струменевий скальпель розробили українські науковці
19:42
Унікальний струменевий скальпель розробили українські науковці



Науковці Національного авіауніверситету і Аерокосмічного інституту розробили рідинний струменевий скальпель, який дозволить при операціях на печінці, шлунку, а також при видаленні злоякісних пухлин, практично не пошкоджувати судинну систему. За словами науковців, скальпель вже успішно пройшов випробування на тваринах.

"В апараті, призначеному для проведення операцій на внутрішніх органах людини, реалізована так звана струменева технологія", - розповів один з авторів новинки, науковий керівник проекту професор Віктор Бочаров, пише "Сегодня".

За його словами, вона використовується в авіапромисловості, а тепер і в медицині. Під впливом високого тиску нем'язові тканини видаляються практично без пошкоджень судинної системи, тобто при мінімальній крововтраті. Після сертифікації прилад хочуть запустити в серійне виробництво. Директор центру хірургії професор Володимир Скиба каже, що скальпель краще західних аналогів - він надійний, економічний і багаторазового використання.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1942 | Дата публікації: 25-06-2012 | Додав: admin | Теги: українці, струменевий скальпель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]