Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2021 » Вересень » 24 » Унікальні кадри - як астронавти Inspiration4 спостерігали за Землею з космосу
13:55
Унікальні кадри - як астронавти Inspiration4 спостерігали за Землею з космосу


Космічний екіпаж місії Inspiration4 опублікував відео з космічного корабля Crew Dragon. На ролику можна побачити Землю з космосу.

 

Відео опублікувала член екіпажу Сіан Проктор під час успішної місії 18 вересня.

У ролику можна помітити й інших учасників космічного польоту — Крістофера Семброскі та Джареда Айзекмана. Вони повільно прибирають кришку з прозорого купола, а на фоні грає музика з Космічної одіссеї 2001 року.

Відзначимо, що на кораблях Crew Dragon зазвичай немає прозорого купола для спостереження за космічними тілами. Ця частина ракети використовується як стиковий порт з іншими космічними кораблями та станціями.

Відомо, що екіпаж зміг спостерігати за Землею з висоти 590 км. МКС розташована значно нижче — за 400 км від нашої планети.

Нагадаємо, що основною метою місії Inspiration4 було зібрати $200 млн для дитячої лікарні Сент-Джуд в штаті Теннессі, яка спеціалізується на лікуванні дітей від раку.

Космічний політ встиг встановити кілька світових рекордів, серед яких максимальна висота польоту. У місії також брала участь 29-річна Хейлі Арсенокс – вона стала наймолодшою ​​мешканкою США, що побувала в космосі. Її також виправдано вважають першим космонавтом, який побував у космосі з протезом.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 317 | Дата публікації: 24-09-2021 | Додав: adminA | Теги: астронавти Inspiration4, унікальні кадри, Земля з космосу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]