Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Нд, 28-04-2024
Головна » 2024 » Січень » 5 » Україна розробила власного наземного робота - виконувати бойові завдання на фронті
15:12
Україна розробила власного наземного робота - виконувати бойові завдання на фронті


Очільник Мінцифри Михайло Федоров розповів про нову технологічну розробку нашої держави. Мовиться про наземного робота D-21-11.

Цей робот виконуватиме бойові завдання на фронті. Наразі Міністерство цифрової трансформації тестує безпілотні технології з Brave1.

Федоров розповів про робота D-21-11

Очільник Мінцифри зауважив, що D-21-11 – це універсальний український робот, який створили учасники оборонного кластера Brave1.

Машина обладнана автоматичною туреллю та може виконувати бойові завдання. Наприклад, проводити розвідку, штурмувати або обороняти позиції,– розповів міністр.

Він також зауважив, що цю платформу можна використовувати, щоб безпечно доставляти боєприпаси або провізію для наших бійців у гарячі точки. Федоров зауважив, що бойова частина робота повністю знімна.

"Бойова частина робота, D-11, уже пройшла успішні випробування та має позитивні відгуки від військових. У планах розробників – інтегрувати в робота натівські види озброєння та посилити стійкість до ворожого РЕБ", – підкреслив глава Міністерства цифрової трансформації.

Міністр розповів, що зараз його команда працює над масштабуванням виробництва. Він запевнив, що міністерство продовжує технологічно посилювати українську армію, адже це допоможе ефективно протидіяти ворогу та зберегти людські життя.

Федоров розповів про використання роботизованих технологій на фронті

 Очільник Мінцифри зазначав, що роботизовані платформи вже допомагають ЗСУ розміновувати території України. За його словами, процес створення цих систем активно триває.
    
Федоров наголосив, що наразі подано понад 100 розробок за напрямком роботизованих систем на Brave1. Він зауважив, що 75 вже пройшли верифікацію і частина з них отримує фінансування.

Міністр також розповів, що кількість та ефективність таких систем залежить від того, скільки інвестується ресурсів та як швидко їх можна буде використовувати. Він зауважив, що спершу ці продукти тестують у Генштабі, підтверджують за технічними умовами, а потім укладають контракти.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 58 | Дата публікації: 05-01-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]