Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 26-04-2024
Головна » 2015 » Грудень » 21 » Укладання паркету: нюанси
22:00
Укладання паркету: нюанси


 

Різноманітність матеріалів для настилу підлоги не може затьмарити паркет. У європейських країнах паркет почали використовувати з XVI століття. Сама назва "паркет" походить з французької мови, і Франція була першою в паркетному мистецтві. Якісно виготовлена паркетна підлога протягом багатьох століть заворожує людський розум і є окрасою і гордістю кожного палацу. Підлоги з паркету завоювали всі частини світу і скрізь є ознакою процвітання і гарного смаку. Багато століть використовують паркет як покриття для підлоги, завдяки своїй міцності, неперевершеному вигляду, і, насамперед, паркет - хороший звукоізолятор. В Україні, якщо Вам потрібна якісна паркетна дошка купити її за вигідною ціною можна на сайті lispromgrup.com.

Для виготовлення паркету найкраще підійде масив дерева. Вибирати потрібно деревину з красивим малюнком. У цьому випадку добре використовувати листяні породи, наприклад, дуб, бук, березу, горіх, ясен.

У художньому паркеті використовується більш екзотичні породи: червоне дерево, чорне, фіолетове, жовте і червоне, рожеве дерево та інші. У той же час укладання художнього паркету повинно здійснюватися тільки професіоналами своєї справи. Щоб настелити паркет використовують спеціальні паркетні панелі, паркет з окремих дощок або у вигляді паркетних планок. Дошки та щити з наклеєними на них паркетними рейками зроблять процес більш технологічним для стелення паркету. Прикріплюються один до одного частини паркету шипами, які знаходяться на бічній грані дошки паркету. Таким способом покладений паркет не може мати складну геометричну форму.

Створити витвір мистецтва можна тільки за допомогою паркетних планок. Розміри паркетних планок: товщина 15-25 мм, ширина 25-100 мм і по довжині 120-500 міліметрів. Паркетні смужки повинні бути ретельно просушені.

Настилання паркету виконують після всіх робіт із будівництва та оздоблення. Цементна стяжка  під підлогу повинна бути не просто хорошою, а абсолютно гладкою. Міцність розчину для стяжки повинна бути не менше 150 кг/см2. За товщиною стяжка повинна бути 20-50 мм. Найчастіше виконана стяжка з шлакобетону або керамзитобетону. Стяжка може бути виготовлена з литого асфальту, нагрітого до укладання до 200° Цельсія. Роблять стяжку по маяках. Також можна застосувати технологію для наливних підлог. Якщо відхилення невелике, то це прийнятно.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 1398 | Дата публікації: 21-12-2015 | Додав: admin | Теги: паркетна дошка | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]