Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пн, 29-04-2024
Головна » 2023 » Липень » 21 » Учені знайшли в метеориті два нові мінерали - спасибі космосу
17:01
Учені знайшли в метеориті два нові мінерали - спасибі космосу


Метеорит Ель-Алі був знайдений у Сомалі кілька років тому. Його дослідження тільки почалося — але результати вже вражають.

Професор Університету Альберти Кріс Херд, співавтор дослідження, повідомив, що обидва нові мінерали було виявлено під час вивчення всього одного 70-грамового зразка. Однак, з урахуванням того, що метеорит має загальну вагу в 17 тонн, вчені припускають, що це тільки мала частина того, що він може запропонувати.

Наявність води і кисню на Землі сприяє утворенню різних мінералів, і їхня кількість значно перевищує ті, що утворилися в космосі. Проте метеорити продовжують приносити дивовижні знахідки, такі як метеорит Ель-Алі в Сомалі.

Кожне нове виявлення мінералу вказує на відмінні геологічні умови та хімічний склад, що відрізняються від попередніх знахідок. Цей конкретний метеорит, відомий як «Залізний метеорит IAB», є дев’ятим за розміром будь-коли знайденим і відомим уже понад 350 метеоритам.

Відкриття двох нових мінералів належить професору Херду і доктору Ендрю Лококу, які назвали їх елаліітом і елкінстантонітом на честь метеорита, та професору Лінді Елкінс-Тантон, відомій своїми дослідженнями і керівництвом місії NASA «Психея», запланованої до запуску 2023 року, що спрямована на дослідження великого астероїда, багатого на метали.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 149 | Дата публікації: 21-07-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]