Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2016 » Січень » 27 » У виробника ноутбуків НР львів'янин відсудив 3 тис грн
22:49
У виробника ноутбуків НР львів'янин відсудив 3 тис грн


 

Під кінець 2015 року львів'янин Святослав Літинський виграв суд у марки ноутбуків HP. Про це він розповів на своїй сторінці в Facebook. Відомий активіст отримає від фірми компенсацію а розмірі 3,6 тисячі гривень. Святослав подав до суду, тому що на клавіатурі ноутбука не було українського алфавіту.

"Ноутбуки HP визнали такими, що не відповідають законодавству. Всі ноутбуки HP мають недолік, визнаний судом", - резюмував активіст довгий висновок суду.

Для перевірки ноутбука його відправили в сервісний центр. Автор позову опублікував на сторінці фото, на якому біля букви "И" російської мови намалював українську букву "i", тим самим символічно зобразив суть судової справи.

Святослав відомий як затятий прихильник української мови. Раніше він домігся того, щоб з українського паспорта прибрали сторіночку російською мовою. У 2014 році він отримав такий паспорт завдяки рішенню суду. Президент Петро Порошенко заявив, що в усіх паспортах замінять російську сторінку на англійську.

Активіст бореться за права українських споживачів і домагається, щоб на техніці робили українське маркування. Також суд у Львові зобов'язав "ПриватБанк" і "Пузату хату" видавати квитанції українською мовою завдяки позову Літинського.

Також Літинський зобов'язав МВС зробити розшифровку виступу Арсена Авакова, яке він виголосив у Львові під час презентації нової патрульної поліції. Святослав подав до суду після відмови МВС перекласти виступ українською і виграв його. Після цього МВС подало апеляцію, але суд збиралися провести у День української писемності. МВС відмовилося від цього.

Нагадаємо, що на сторінці активіста написані плани на 2015 рік, які судячи судовим рішеннями, він виконав.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 1250 | Дата публікації: 27-01-2016 | Додав: adminA | Теги: 3 тис грн, виробник ноутбуків НР, львів'янин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]