Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Вт, 23-04-2024
Головна » 2023 » Квітень » 21 » У польоті вибухнув ракетоносій SpaceX Starship
00:26
У польоті вибухнув ракетоносій SpaceX Starship


Практично відразу після запуску найбільшої у світі ракети Starship компанія SpaceX примусово підірвала систему. Причиною назвали втрату орієнтації та відхилення від курсу.

Все проходило гладко до моменту роз’єднання першого ступеня з космічним кораблем, тоді система втратила орієнтацію і розвернулася у зворотний бік.

SpaceX відреагувала на це активацією системи знищення ракети, підірвавши її в небі над океаном. Примітно, що це був тестовий політ, покликаний виявити помилки та слабкі сторони системи, у зв’язку з чим інженери у майбутньому працюватимуть з отриманими телеметричними даними для вдосконалення своїх систем.

SpaceX має низку зібраних нових покращених Starship і вони готові до польотів. Компанія також працює над наступними версіями ракети.

На жаль, точних причин втрати траєкторії назвати ніхто не може, проте після самого старту у ракети почали відмовляти двигуни, а в один з моментів було чітко видно вибух одного з двигунів, який супроводжувався різким падінням рівня палива в системі.

Сам Ілон Маск встиг розповісти, що наступний політ запланували через кілька місяців. Тепер вже компанія ретельно огляне, перевірить та підготує стартовий майданчик, попутно впроваджуючи зміни до вже існуючих та майбутніх систем.

У компанії вважають запуск системи Starship пройшов успішно, незважаючи на її вибух. Глава SpaceX вже похвалив персонал за досягнення вражаючого тесту. Основним завданням місії, як стверджується, був успішний пуск системи зі стартового столу, що було виконано.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 137 | Дата публікації: 21-04-2023 | Додав: admin | Теги: starship, ракетоносій, SpaceX, Вибух | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]