Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 19-09-2024
Головна » 2024 » Серпень » 13 » У Києві судитимуть 10 учасників злочинної організації - шахрайство під виглядом інвестування у криптовалюту
14:18
У Києві судитимуть 10 учасників злочинної організації - шахрайство під виглядом інвестування у криптовалюту


У Києві судитимуть 10 учасників злочинної організації. Зловмисники, за інформацією слідства, причетні до шахрайства під виглядом інвестування у криптовалюту.

Про це повідомили в пресслужбі Київської міської прокуратури. Обвинувачуваним загрожують тривалі терміни ув’язнення.

"Незаконну схему організували троє чоловіків з Житомирщини. До злочинної організації вони також залучили своїх друзів, які мешкали в різних регіонах України. Учасники групи розміщували в чатах соціальної мережі Telegram оголошення з пропозиціями отримати прибуток завдяки розміщенню криптовалюти на криптобіржах", – розповіли в пресслужбі.

Як зазначили в прокуратурі, інвесторів переконували придбати криптовалюту та переказати її на віртуальний гаманець організаторів шахрайської схеми. При цьому зловмисники запевняли, що вкладена сума повернеться з прибутком у 2-3%.

Для того, аби змусити клієнтів перераховувати якомога більші суми, організатори схеми спершу виплачували обіцяні відсотки, аби встановити довіру і показати, що схема працює. Згодом шахраї припиняли зв'язок з так званим інвестором та зникали разом із грошима.

Наразі слідство за фактом шахрайства завершено, а обвинувальний акт стосовно 10 учасників злочинної організації направлено до суду для розгляду по суті.

Як повідомлялося, у Харкові правоохоронці ліквідували шахрайський кол-центр, який обманював громадян Латвії, привласнивши майже 11 мільйонів гривень. Організатора та чотирьох учасників затримано, розслідування триває.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 50 | Дата публікації: 13-08-2024 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]