Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 02-05-2024
Головна » 2023 » Листопад » 19 » У Чорнобильському заповіднику помітили рідкісну рись: чому це так важливо
20:10
У Чорнобильському заповіднику помітили рідкісну рись: чому це так важливо


  На території Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника помітили євразійську рись, яка вважалась повністю зниклою з цієї місцевості.

Рись потрапила в об'єктив фотопастки проєкту "Полісся — дика природа без кордонів", встановленої на території Чорнобильського заповідника.

Вчені кажуть, що у минулому столітті цей вид повністю зник з території Українського Полісся. Вчені фіксували тільки поодинокі заходи окремих особин з території білорусі.

Рись у Чорнобильскій зоні

Тепер ось ми хвалимось новими й новими світлинами цього пухнатого хижака з китичками, популяція якого є цілком сталою на заповідній території, —  додали у заповіднику.

Довідка. Євразійська рись — це дика кішка розміром з великого пса і масою від 5 до 30 кг. Від інших котячих рисі відрізняються коротким хвостом, китичками на кінцях вух і довгими вібрисами. Вони мають коричневе, золотисте або кремово-біле забарвлення, іноді з темними плямами. Рисі живуть одинаками або невеликими родинами, що складаються з самиці та одного-двох кошенят. Найбільш широко євразійські рисі поширені у північних лісах Євразії.

Нагадаємо, в Україні започаткували нову книжкову премію "Гуманна книжка". Нею відзначатимуть за твори, які допомагають формувати в дітях гуманне і дбайливе ставлення до тварин та довкілля.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 80 | Дата публікації: 19-11-2023 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]