Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 25-04-2024
Головна » 2019 » Травень » 22 » У 2020 році NASA планує запустити мікроорганізми на сонячну орбіту
17:39
У 2020 році NASA планує запустити мікроорганізми на сонячну орбіту


 

 

 NASA планує запустити мікроорганізми на сонячну орбіту у 2020 році

Агентство NASA планує у 2020 році запустити клітини дріжджових грибків на сонячну орбіту. В агентстві працюють над космічним апаратом BioSentinel, на борту якого розмістять більш та менш стійкі до радіації клітини грибків.

Апарат масою 14 кг виведуть на навколосонячну орбіту за допомогою надважкої ракети-носія Space Launch System, пишет Space.com.

Протягом його польоту вчені проаналізують показники грибків і порівняють їх з тими, які вже знаходяться на борту МКС, де рівень радіації значно нижче. Вивчення впливу радіації на клітини дозволить краще зрозуміти ризики, що виникають при тривалих перельотах в космосі.

Нагадаємо, президент США Дональ Трамп дав NASA вказівку будь-якою ціною відправити американську експедицію на Місяць до 2024 року.

Космічне агентство NASA оголосило про початок реалізації нової стратегії освоєння Місяця, яка передбачає залучення міжнародних і комерційних партнерів.

У червні 2018 року агенція NASA повідомила, що припинило виконання наукових операцій марсоходом Opportunity через пилову бурю. Буря перешкоджала проникненню сонячних променів крізь атмосферу і позбавляла марсохід джерела енергії, оскільки апарат працює на сонячних батареях.

У лютому NASA зробила останню спробу зв’язатися з апаратом і після невдачі оголосила його місію завершеною. Останнім посланням роверу з Землі була пісня Біллі Холідей «I`ll Be Seeing You». Агенція також опублікувала останні кадри, які побачив Opportunity перед бурею.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 663 | Дата публікації: 22-05-2019 | Додав: adminA | Теги: сонячна орбіта, мікроорганізми, 2020 р, NASA | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]