Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2012 » Березень » 29 » Технології можуть незабаром перетворити людину на новий біологічний вид
17:14
Технології можуть незабаром перетворити людину на новий біологічний вид



Технології перетворять нас на новий біологічний вид, роботи стануть людьми, а людський мозок буде частиною сервісу хмарних обчислень, пророкує футуролог Рей Курцвейл. У той же час, якщо ви живите сьогоднішнім днем, а тому прагнете придбати собі надійний автомобіль, який би став для вас справжнім помічником, тоді ми радимо неодмінно відвідати сайт auto.ria.ua в Інтернеті. Адже за допомогою даного ресурсу ви дуже швидко зможете прибати надійний автомобіль за доступною ціною.

Американський науковець Рей Курцвейл називає нинішню цивілізацію расою людей-машин. За XXI століття ця раса, впевнений Курцвейл, здійснить технологічний стрибок, порівнянний за наслідками з попередніми 20 тис років розвитку. Отож наші сучасники мають всі шанси побачити винаходи, про які раніше навіть не сміли мріяти, пише видання "Фокус".

Під час недавнього публічного виступу, організованого американською компанією South by Southwest, знаменитий футуролог розповів, що він думає про війну машин проти людей, пояснив, що означає поява суперкомп'ютера Watson і голосового помічника Siri, розповів про перевагу африканських дітей над американськими президентами і про те, що спільного між нашою генетичною системою і додатками для iPhone.

У світі, де панівним розумом стане штучний інтелект, можливості людини тільки розширяться, впевнений футуролог. Сьогодні дані можуть існувати не тільки на конкретному фізичному носії, а й у "хмарі". Вже в цьому столітті буде зроблено наступний крок. Розум людини, заповнений наноботами, отримає прямий доступ до сервісу хмарних обчислень. Пошукові системи в їхньому нинішньому вигляді стануть не потрібні. Технології дозволять збільшити силу людського інтелекту, не перекладаючи здатність мислити на машини.

Курцвейл просить не сприймати прогнозоване ним злиття машин і людського організму - сингулярність - як неминучий для кожного фінал. "Вас ніхто не змусить вибирати: так, я хочу стати кіборгом, або - ні, я не хочу, - вважає Курцвейл. - Адже сингулярність - це наявність мільйона виборів. Ну хто захоче залишатися консерватором у світі, який пропонує вам позбавитися серйозного захворювання? Тільки безвідповідальний дурень не скористається такою можливістю. А в іншому кожен буде сам вирішувати, що йому підходить, а що ні".

Однією з проблем сучасної цивілізації називають втрату зв'язку з реальністю: людина воліє спілкуватися з гаджетами і весь час проводить в Інтернеті. Але Курцвейл біди в цьому не бачить. Він каже, що технології, навпаки, розширюють коло нашого спілкування, і ми отримуємо можливість збагатити себе, як ніколи раніше в історії. "Африканська дитина сьогодні має більше доступу до інформації, ніж американський президент 15 років тому", - зауважує футуролог.

З розвитком біотехнологій люди почнуть імплантувати нанороботів у свій організм, щоб діагностувати і лікувати хвороби. Медики зможуть маніпулювати нашими генами і ДНК. Ми більше не будемо рабами нашої генетичної системи, запевняє футуролог, і зможемо оновлювати, перепрограмувати наші гени так само просто, як програмне забезпечення в iPhone. Керувати процесом спалювання калорій, позбавити населення проблеми ожиріння, покінчити зі спадковими захворюваннями і старінням організму - все це медицина зможе зробити вже за найближчі кілька десятків років.

Першопрохідцями в галузі штучного інтелекту сьогодні вважаються голосовий персональний помічник Siri від Apple і розробка компанії IBM - суперкомп'ютер Watson. Курцвейл називає їх головними доказами того, що штучний інтелект здатний сприймати, аналізувати і відтворювати людську мову. Це означає, що незабаром ми побачимо машини, здатні розуміти гумор. Вони максимально наблизяться за своєю природою до людського розуму. Якщо люди побачать, що комп'ютери здатні думати і відчувати, вони почнуть ставитися до них як до себе подібних.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Останні відкриття науки | Переглядів: 2490 | Дата публікації: 29-03-2012 | Додав: admin | Теги: новий біологічний вид, людина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]