Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 19-04-2024
Головна » 2020 » Червень » 12 » Таємницю островів, які не тонуть, розкрили вчені
10:31
Таємницю островів, які не тонуть, розкрили вчені


таємниця, острів На дивовижні острова звернули увагу вчені з Університету Плімута (Великобританія), які розкрили частину їх загадок. Результати дослідження можуть допомогти в збереженні островів, яким загрожує зникнення в результаті зростання рівня океану.

Деякі острови адаптуються до зростаючого рівня моря, і вивчення цього факту може допомогти зберегти острова, яким загрожує підтоплення, провоковане таненням льодовиків в результаті глобального потепління. Наприклад, в зоні ризику знаходиться частина Мальдівських островів, а також багато інших острівні території.

"Ми створили комп'ютерну модель острова Фатато, щоб зрозуміти з її допомогою, як рифові острови протистоять підвищенню рівня океану. З'ясувалося, що гребінь острова може підніматися разом з підвищенням рівня моря, що дозволяє острову не тонути при зростанні рівня Світового океану. Це забезпечується перенесенням піску , гравію та інших порід ", - розповідають британські вчені.

Здатність островів адаптуватися до зростаючого рівня води може захистити мільйони людей від вимушеної кліматичної міграції, яка їм загрожує. Але вчені кажуть, що потрібно провести додаткове моделювання, перш ніж робити якісь висновки з цього приводу.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 412 | Дата публікації: 12-06-2020 | Додав: admin | Теги: таємниця, Острів | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]