Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2022 » Грудень » 3 » Таємницю англійської "Білої Королеви" розкрили вчені
00:04
Таємницю англійської "Білої Королеви" розкрили вчені


святий еразм Вчені вважають, що колишня Єлизавета Вудвілл, вона ж "Біла королева" поклонялася випотрошеному святому. Свої поклоніння вона проводила в давно втраченій каплиці у Вестмінстерському абатстві. До такого висновку експерти прийшли після свого дослідження. Про це повідомляє Daily Mail.

Випотрошений мученик, про якого говорять вчені — це Святий Еразм. Також дослідники вважають, що в каплиці знаходилися зображення жахливої смерті цього чоловіка та реліквії. Каплицю Святого Еразма монархи використовували для королівських поховань і для зберігання мощей мученика.

У 16 столітті будову чекала сумна доля, її просто знесли. Завдяки новому дослідженню, вчені відтворили конструкцію каплиці і її оздоблення 15 століття. Сьогодні від неї залишилася тільки випиляна алебастрова рама. Ця рама була прикрасою позаду вівтаря й оточувала б "рередос". В історії фактично немає записів про життя мученика, також мало уваги отримала і каплиця. Швидше за все це сталося, тому що вона простояла всього 25 років, а потім за наказом Генріха каплицю знесли.

Єлизавета Вудвілл була жінкою надзвичайної краси. Королева-консорт, дружина Едуарда IV. Відомо, що король одружився з нею, коли вона вже була вдовою і матір’ю двох дітей. Дочка ланкастранців за своїм походженням не подобалася правлячій знаті Йорків. Ще б пак, адже король одружився за покликом серця на жінці з дітьми й без королівського рангу. У шлюбі у цієї пари з’явилося 2 синів і 5 дочок. Втім, майже всіх їх чекала смерть, як і саму "Білу Королеву".

Саме Єлизавета в 1470 році дала указ побудувати каплицю Святого Еразма. Найімовірніше проєкт створив архітектор Роберт Стоуелл. Еразм відповідав за добробут дітей, йому молилися та поклонялися моряки. В Англії в 15 столітті його обожнювали всі британці.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Цікаві науковцям новини | Переглядів: 168 | Дата публікації: 03-12-2022 | Додав: admin | Теги: таємниця, біла, Королева, англійська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]