Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Ср, 24-04-2024
Головна » 2012 » Липень » 26 » Свинячий гель - панацея для сердечників
17:51
Свинячий гель - панацея для сердечників



Американські вчені винайшли панацею для сердечників

Американські науковці зробили ще один крок у боротьбі із серцевими хворобами.

у серцях свиней вчені виявили протеїн, який можна перетворити на гель для відновлення людського серця після нападу.
«Потрапивши у серце, гель проникає у пористу та волокнисту тканину й замінює ті частини, які в ході серцевого нападу знищуються», - розповідає асистент професора Карен Крайстман.
Під час серцевого нападу пошкоджуються тканини, а тіло саме не може їх відновити. Натомість утворюються шрами, і після цього серце ще уразливіше до нових нападів. Якщо ж у хвору частину органа ввести гель зі свинячого серця, почнуть відновлюватися власні клітини.
Спочатку із тканин свині виділяють окремо потрібний протеїн. Далі з нього роблять порошок, а тоді обробляють речовиною, що перетворює протеїн на рідину. Гелем він стає безпосередньо при контакті із серцем.
Поки що вчені випробували новий метод лише на свинях та пацюках, але в них результати позитивні. Ще одна перевага нового методу – те, що гель не є живою тканиною, а отже, його можна зберігати й доставляти будь-куди, а в серце вводити за допомогою ін’єкції.



За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини медицини | Переглядів: 1824 | Дата публікації: 26-07-2012 | Додав: adminA | Теги: протеїн, тканин свині | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]