Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2022 » Грудень » 5 » Супутник Gaia відкрив відразу два молодих розсіяних зоряних скупчення
11:19
Супутник Gaia відкрив відразу два молодих розсіяних зоряних скупчення


Астрофізики проаналізували дані про початкову групу зоряного скупчення NGC 6871, зібрані супутником Gaia. Це молоде і багате зоряне скупчення, розташоване на відстані близько 5,9 тис.світлових років від Землі. Попередні дослідження показали, що воно входить в більшу початкову групу, в якій є ще кілька скупчень. У новій роботі дослідники встановили ще два з них: Casado 82 і Casado-Hendy 1.

розташування зоряних скупчень, що утворюють первинну групу NGC 6871. Зображення: Juan Casadoa, Yasser Hendyb, arXiv

Два нових розсіяних скупчення містять по 39 зірок кожне і розташовані на відстані близько 6,2 тис. світлових років від Землі. Їх радіальні швидкості вимірювали близько 23 км/сек, а радіуси Casado 82 і Casado-Hendy 1 становили 9 і 8,1 дугових хвилин відповідно.

Дослідження показало, що Casado 82 приблизно 6,6 млн років, а Casado-Hendy 1 приблизно на 300 тис.років молодше. Загальна маса першого зі скупчень оцінюється в 85 сонячних мас, а другого — приблизно на вісім мас менше.

Дослідники відзначають, що всі розсіяні скупчення комплексу NGC 6871 народилися в одному і тому ж комплексі зіркоутворень. При цьому саме скупчення з часом розпадається на частини, а первинні скупчення швидко розсіюються.

Розсіяні зоряні скупчення – це групи зірок, що сформувалися від однієї молекулярної хмари. На відміну від кульових скупчень, гравітаційні зв’язки в таких структурах дуже слабкі, через що вони поступово руйнуються.

Щобільше, дослідження показало, що всі члени первинної групи HC, що включає Casado 82 і Casado-Hendy 1, народилися в одному і тому ж комплексі зіркоутворень. Результати також показують, що NGC 6871, здається, розпадається, а первинні члени групи швидко розсіюються. Розширення списку відомих галактичних розсіяних скупчень і їх детальне вивчення може мати вирішальне значення для поліпшення розуміння формування та еволюції Чумацького Шляху, вважають вчені


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини астрономії | Переглядів: 142 | Дата публікації: 05-12-2022 | Додав: adminA | Теги: супутник Gaia, два молодих розсіяних зоряних скупч | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]