Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2022 » Квітень » 16 » Супутник для спостереження за забрудненням атмосфери вивів на орбіту Китай
11:38
Супутник для спостереження за забрудненням атмосфери вивів на орбіту Китай


ракета-носій чанчжен-4C Китай вивів на навколоземну орбіту супутник дистанційного зондування для визначення аерозольного забруднення в атмосфері планети "Даци-1", повідомила в суботу Китайська аерокосмічна науково-технічна корпорація (CASC).

"16 квітня о 02:16 за Пекінським часом (15 квітня, 21:16 за Києвом) з космодрому Тайюань стартувала ракета-носій "Чанчжен-4C" і відправила на заплановану орбіту супутник для моніторингу атмосфери, запуск визнано цілком успішним", - йдеться в повідомленні корпорації.

За даними Китайської академії наук, Даці-1 був розроблений Шанхайською академією космічних технологій для відстеження рівня аерозольного забруднення. Серед газоподібних забруднювачів, за якими стежить апарат – двоокис азоту, двоокис сірки, вуглекислий газ та озон.

Супутник використовує як пасивний, так і активний метод зондування, завдяки чому здійснює всебічний моніторинг атмосфери і досягає високої точності визначення у ній аерозольних частинок.

Планується, що у майбутньому Китай виведе на орбіту цілу серію супутників "Даці", які здійснюватимуть моніторинг атмосфери, а також збиратимуть дані для охорони довкілля та наукових досліджень.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 204 | Дата публікації: 16-04-2022 | Додав: admin | Теги: китай, забруднення, супутник, атмосфера, орбіта | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]