Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 28-03-2024
Головна » 2020 » Квітень » 17 » В земній атмосфері рівень вуглекислого газу стає критично високим
20:39
В земній атмосфері рівень вуглекислого газу стає критично високим


Дослідники стверджують, що існують тривожно високі ризики для всього людства.

Їх дослідження показали, що рівень вуглекислого газу на планеті в цей час має схожість з тим, що було 200 мільйонів років тому. У той час більше половини живих видів на Землі були поставлені на межу виживання, а інші загинули із-за масового забруднення атмосфери.

Ця трагічна подія згадується в історії як подія кінця тріасу, коли вражаючі вулканічні виверження у великій кількості викликали підвищення рівня вуглекислого газу. Вчені проаналізували концентрацію Co2 у формуванні стародавніх гірських порід і визначили майбутні ризики, з якими незабаром зіткнеться людство.

Команду вчених очолив геолог Манфредо Каприоло. Вони проаналізували глобальну подію, яка почалася в Сполучених Штатах і закінчилася в Північній Африці.

Зміна клімату посилюється із-за високих рівнів вуглекислого газу.

Формування цієї трагедії було обумовлено попереджуючим підвищенням температури, а також підвищенням рівня моря і закисленням океану, що в кінцевому підсумку викликало виверження вулканів.

Дослідження показує, що рівень викидів CO2 в той час тривожно схожий на той, який виробляють промислові види діяльності, вироблені людством.


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 484 | Дата публікації: 17-04-2020 | Додав: adminA | Теги: рівень вуглекислого газу, земна атмосфера, критично високий | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]