Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2018 » Жовтень » 22 » Стверджують, що вивели рослини, які можуть рости на інших планетах науковці
19:04
Стверджують, що вивели рослини, які можуть рости на інших планетах науковці


 

Науковці стверджують, що вивели рослини, які можуть рости на інших планетах

Відкриття, яке вирішує одну з основних перешкод колонізації Місяця або Марса, зробили вчені зі Швейцарії.

Про це повідомляє Соцпортал, посилаючись на Цікавості.

Рослини з Землі дійсно не адаптовані до життя в умовах слабкого тяжіння, а також у ґрунті без органіки. Проблему вирішили наукові співробітники Цюріхського університету.

Повідомляється, що експертами використані властивості гормону стріголактона, який регулює симбіотичні відносини кореня рослини і ґрунтових грибів.

Вчені створили петунії, які виділяють його збільшену кількість, що стимулює розвиток симбіозу. Завдяки цьому рослина прискорюється у зростанні, а також краще вбирає воду, фосфати та азот з ґрунту.

Завдяки експериментам вчені з’ясували, що такі властивості зберігаються навіть при мікрогравітації. Гриби як би імітують земний ґрунт, у якому багато органіки. Це робить сорти рослин, які можуть виробляти стріголактон в підвищених концентраціях, основою для землеробства як на космічних кораблях для міжпланетних польотів, так і на інших планетах.

Експерти стверджують, що такий підхід є більш ефективним, ніж завантажувати на зореліт добрива і ґрунт. Цей винахід може стати корисним і на Землі.

Управління симбіозом між рослинами і мікроорганізмами здатне збільшити врожаї. Застосування генномодифікованих бактерій знизить кількість добрив, що використовуються фермерами і зменшить викид парникових газів.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Екологічні новини | Переглядів: 837 | Дата публікації: 22-10-2018 | Додав: adminA | Теги: рослини, Науковці, можуть рости на інших планетах | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]