Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Чт, 18-04-2024
Головна » 2018 » Квітень » 20 » Студентську ракету в Дніпрі випробували
23:00
Студентську ракету в Дніпрі випробували


 

 

Студенти Інжинірингової школи Noosphere на базі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара спроектували ракету, яка: за технічними вимогами відповідає стандартам світової категорії

Випробувальні запуски студентської ракети, що розробляється до 100-річчя Дніпровського нацуніверситету ім. О. Гончара у співпраці з ГО “Асоціація Ноосфера”, успішно здійснили на полігоні Павлоградського механічного заводу.

Про це повідомляє 1NEWS з посиланням на Укрінформ.

“Студенти Інжинірингової школи Noosphere на базі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара спроектували ракету, яка за технічними вимогами відповідає стандартам світової категорії. В результаті випробувальних запусків ракета злетіла на висоту близько 3 км і в якості корисного навантаження підняла тестовий супутник-прототип CanSat вагою 330 г”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначив ректор ДНУ Микола Поляков, який також був з робочими командами на полігоні, ці випробування дали старт зворотньому відліку до запуску ракети до 100-річчя ДНУ. “Ракети-носії міжнародної класифікації CanSat сьогодні є у кількох країн: Японії, Америки, Європейського космічного агентства. Якщо запуски наших студентських ракет будуть успішними, ДНУ зможе стати базою для організації міжнародних престижних наукоємних змагань, які сьогодні підтримують провідні аерокосмічні організації світу NASA, Boeing, Європейське космічне агентство”, – Поляков.

Голова Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О. Макарова Олексій Кулік, один із консультантів студентських команд, відзначив, що у рамках проекту “Студентська ракета” було сконструйовано і виготовлено три експериментальних ракети.

“Перша, яку сьогодні запустили, є тестовим проектом і містить конструктивне рішення, рішення по двигуну, по електроніці. Якщо вони підтвердять свою працездатність, то цей проект ракети стане основою штатного варіанту ракети-носія з корисним навантаженням стандарту CanSat. Другою планується запустити ракету-носій, що нестиме корисне навантаження, розроблене студентами. А третя є експериментальним носієм з більшою потужністю. Вважаю, це дуже гарна практична форма навчання майбутніх ракетників та інших спеціалістів для цієї галузі”, – сказав він.

Як зазначається, за п’ять місяців 14 студентів фізико-технічного факультету ДНУ під керівництвом досвідчених менторів спроектували суборбітальну ракету-носій легкого класу, здатну піднятися на висоту до 4 км. Групою з проектування ракети-носія керували професор ДНУ Микола Дронь і співробітник Інжинірингової школи Вадим Солнцев.

Друга команда із 8 студентів займалася проектуванням корисного навантаження. До її складу увійшли студенти факультетів: фізики, електроніки та комп’ютерних систем, фізико-технічного та прикладної математики. Керували групою Михайло Фесенко та доцент ДНУ Ігор Гомілко.

Як повідомляв Укрінформ, у Дніпропетровському національному університеті ім. Олеся Гончара спроектували суборбітальну ракету-носій легкого класу, здатну піднятися на висоту до 3 км


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новини техніки | Переглядів: 1031 | Дата публікації: 20-04-2018 | Додав: adminA | Теги: Дніпро, студентська ракета | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]