Вітаю Вас, Гість! Реєстрація RSS

        Новини науки

Пт, 29-03-2024
Головна » 2021 » Червень » 23 » Стандарти для вирощування лабораторного м’яса на заводах та вдома розробили японці
11:33
Стандарти для вирощування лабораторного м’яса на заводах та вдома розробили японці


Група японських компаній оголосила про офіційний запуск консорціуму CulNet — відкритої інноваційної платформи для розвитку клітинного м'яса в Японії та за її межами.

Компанії-члени консорціуму планують співпрацювати у п’яти різних сферах, щоб допомогти прискорити загальний розвиток сектору: джерело клітин, культуральне середовище, обладнання CulNet, біореактор продукту та обробка продуктів.

Платформа матиме стандартизовані живильні середовища: рецепти, які принципово відрізняються від існуючих середовищ (базальні середовища). Вони є сировиною для всіх культивуючих клітковинних продуктів, і для кожного виду необхідний інший тип (харчовий, матеріальний, медичний тощо).

Апаратне забезпечення CulNet SystemTM включає обладнання, яке дозволяє людям використовувати систему CulNet SystemTM у широкому спектрі, незалежно від того чи це масове виробництво або виготовлення в домашніх умовах.

Біореактори використовуватимуть для виготовлення їстівних частин продуктів. Джерелом клітин будуть різноманітні тварини.

Консорціум CulNet — не єдина галузева організація, яка набирає обертів у сфері культивування м’яса. Але що цікаво, платформу розробив IntegriCulture, один з найпомітніших стартапів Японії в області клітинного сільського господарства.

Засновник стартапу Юкі Ханю прагне стандартизувати інновації у цій сфері. Саме він в останні кілька років був найактивнішим проповідником клітинного м’яса в Японії.

 


За матеріалами Новини науки
Категорія: Новітні технології | Переглядів: 462 | Дата публікації: 23-06-2021 | Додав: adminA | Теги: вирощування лабораторного м’яса, японці, завод, вдома | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]